Magasin och tidskrifter

Vi tycker inte att det finns något bättre att koppla av med en spännande, intressant, underhållande eller inspirerande tidskrift. Denna sida är till för dem som känner likadant som oss. Här kommer vi att bjuda på allt som rör tidningar och tidningsvärlden. Det kan handla om allt från tips om nya publikationer till jämförelser av flera olika tidningar som berör samma ämne. Vi vill även ta en titt på det som pågår bakom tidningarna, hur det går till när de tillverkas och vilka som jobbar med detta. Det kan vara allt från ett reportage från ett besök på tryckeriet till en djupgående chefredaktör eller andra viktiga personer i branschen.

Tips, råd och recensioner

Idag finns det otroligt stort utbud av tidningar på marknaden. I Sverige har vi dessutom inte bara de svenska tidningarna utan det är även lätt att få tag på utländska upplagor. Tidningar har också en tendens att komma och gå och som konsument är de naturligtvis omöjligt att läsa alla. Därför kommer vi här att läsa och recensera olika tidskrifter för att de i sin tur skall bli lättare för våra läsare att hitta tidningar som de tycker om och som tar upp de ämnen som intresserar dem. På så sätt kan man gå direkt till guldkornen utan att behöva köpa tidningar som inte håller måttet.

Tidningar för barn och ungdomar

Stort fokus kommer att ägnas åt tidningar för barn och ungdomar. Detta eftersom vi anser att det är mycket viktigt att våra unga får tillgång till annat läsmaterial än det som man kan få tag på via datorer, mobiltelefoner eller surfplattor. Tidningar är ett utmärkt exempel på detta. De är lättillgängliga och inte speciellt långa. Dessutom är det lättare att locka barn och ungdomar att läsa om sådant som roar dem. Det finns till exempel massor av tidningar om spel– något som är ett stort intresse bland unga idag.